k@ zum@i
Selasa 20hb jan 2009, banjir melanda lagi.... hujan turun lebat sekali bermula jam 10.30pm, mula - mula kami inda sangka kan banjir sal nada tanda - tanda nya, biasa kalau air tu naik, rah garage kereta udah kedalaman, ani inda.....sekali baru kan melelapkan mata dalam kul 12 atu anak buah hubby ngatok pintu gtau air naik, cepat ani wah naik nya sampai ke tangga luar. Berabut durang di umah memindah kereta ditempat yang tinggi sikit, biasa nya tempat durang menyimpan kereta tu, air inda berapa naik, tapi banjir kali ani nada belas kasihan semua di mandihi nya. Liat lah sendiri gambar2 yang sempat ku ambil masa kejadian banjir di tempat kami kg mulaut ban 5 ,Alahai....


Waktu malam air semakin naik


Alahai kereta ku....

gambar kereta ani ku ambil masa air mula naik , pas atu nda ku tau sedalam mana air atu menutupi kereta ku,pasal inda lagi ku berani turun ,air yang masuk ke dalam rumah melimpasi lutut udah, ijap ku karang ada jack the snake...eeee


Alahai...bilik ku

Habis air naik sampai ke katil , ani gambar masa siang, turun dah air nya, yatah kapisan kami mengangkat tilam yang di penuhi air,tilam g tilam spring, gila ..barat nya...empat orang pun payah-payahan kami kan mengangkat ke luar dan yang lebih malang nya lagi pc ku dimasuki air, baru tah hubby ku menyimpan atas kerusi atu, inda jua kan di sangka bah air tu tinggi naik nya, hentah masih boleh di pakai atau inda, atau terpaksa hantar kadai wuwu... sedih nya payah kan surfing internet dan update blog nasib baik ada lap top.

Suasana Luar Rumah


cuba tah biskita liat jalan a, cemana kan keluar tu, habis semua jalan di tutupi air. Sebetulnya aku duty pukul 10am, paksa betukar, masa tengah malam atu udah paksa ku call bos dan rakan dj ku, sal aku udah tau... gerenti inda dapat keluar,salnya ani banjir yang keempat melanda kawasan ani, tapi ani yang paling teruk lah kerana masuk ke dalam bilik tamu.


Aktiviti menimba air ke luar


Ngambil masa kali a, untuk mengeluarkan air dalam bilik tamu ani, turun jua dua kilo ni eee..kanak - kanak iski pulang ni, bermain air dan bermandi-mandian, kalau putih air nya inda jua kesah.. ani coklat warna nya..air paya jua semua, gerenti banyak najis2 mutawasitah haha..., antah luruskah jua tu sekati ku saja...ingin2 hati menaip menyanang2kan hati yang sebenar nya susah , kerana banyak barang2 ku rosak dimasuki air. kalau ku kira - kira lebih 5000 kerugian ku pasal hampir semua barang2 rumah ku rosak contoh almari ku, almari kanak2 ku, ice box, almari tv , tilam , kerusi, speaker, barang2 letrik yang lain dan banyak lagi lah malas ku masukan ke dalam blog ani, kalau ada yang simpati menghulurkan bantuan ganti rugi, "K " jua, nda ja...... ani susah2 diri sendiri jua menanggung, kalau insuran pun mana jua dapat di claim kalau bencana alam, jadi untuk meringankan kepala yang sedang beserabut ani, luah kan saja lah di blog ani ," Bapak kesian tak... kesian nak kesian ( dailog anak ku sazali) ada g tu.


Dapor yang dipenuhi tanah paya

Garing kaki, memijak lantai time2 cani ani, antah bila kah siap nya kami membersihkan rumah dan kawasan yang di penuhi tanah, alum g baju-baju yang basah terkena air , awu panuh jemuran, alum g kerusi2 yang basah kan di usahakan kalau nda keluar lah bau2 yang mmm.. luar biasa. mudahan pas ani panas berpanjangan, karing jua baju dan semua barang yang lain, ani dengar g berita air pasang dan hujan turun g , bari susah hati, mun hujan g inda mau siap keraja, harap2 allah makbulkan lah doa2 kami, amin....

|